2

I have drive D: where my wamp server 2.2 was on for years and needed to move it to SSD drive F:. I proceeded like this:

  1. stopped all wamp services, exited aestryan menu
  2. copied wamp installation without www (too much junk) folder, from drive D: to drive F:
  3. created fresh www folder copied one WP install in there including original wamp index.php and loader-wizard.php
  4. used PowerGrep to replace all instances of D:/wamp to F:/wamp
  5. checked all ini/config files ,php, phpMyadmin, aliases, apache, the new drive letter is set.
  6. Double clicked wampmanager.exe located in F:/wamp (new drive)
  7. Server started, aestryan menu up, www Directory clicked it pulls correct folder F:\wamp\www
  8. went in my browser to localhost

It shows installations from drive D: (old drive)! What am I missing?

Solution: You MUST reinstallit the wamp, I was hoping on simple move but looks like wamp services map the localhost to the drive you originally installed the wamp on.

  • 1
    Did you delete the cache in your browser(s)? Simple, but often overlooked. – dan Sep 13 '16 at 0:55
  • sure , did , dev tools cache disable on, checked in other browsers , check over remote locations. same . wamp services seems like hard mapping the localhost to drive letter – Benn Sep 13 '16 at 8:46
4

For wamp 2.5 on Windows, use a text editor, e.g. notepad++ to edit c:\wamp\bin\apache\apache2.4.9\conf\httpd.conf

Change DocumentRoot "c:/wamp/www" to DocumentRoot "c:/my/new/path" (Note slash direction). This will change the location where files are served from (~Line 230).

Change <Directory "c:/wamp/www"> to <Directory "c:/my/new/path"> (Note slash direction). This applies permissions from the old directory to the new one (~Line 252).

Update: Is the F drive a data drive, a system drive or a partition? If it is not a system drive it is pretty much impossible to install the server there, since there is no "exe" support milieu on a non-system, or data, drive. If it is a system drive/partition, then you may indeed need to install it on F drive and just move over your files.

  • It sounds like the powergrep step (#4) should have caught that. Unless the grep wasn't done in the correct directory or was done case sensitive such that C: wouldn't have matched c:. – Stephen Ostermiller Sep 13 '16 at 4:32
  • Good eye or thought. I was thinking it's an incorrect path in general opposed to the drive being case sensitive and not being resolved with powergrep.. – norcal johnny Sep 13 '16 at 6:02
  • @norcaljohnny, everything is changed correctly , 150% sure, the issue seems in wamp services , looks like the install maps the localhost to the designated drive on install and you cant change it without uninstalling/reinstalling the wamp – Benn Sep 13 '16 at 8:43
  • @Benn please see update. – norcal johnny Sep 13 '16 at 9:04
  • @norcaljohnny, it is a system drive , 2 drives , D is raptor, F is Agility SSD – Benn Sep 13 '16 at 9:06

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.