1

I've been a publisher using Adsense since 2006.

Up until sometime in 2020, I was pretty good with having all ad placements allocated to (or "tied to") Ad Units.

Recently though, as much as half of my actual earnings don't show up in the Ad Units report. e.g. If my overall earnings on a given day was $60, only $30 of that shows up in the Ad Units report.

Clearly I must have an ad (or multiple ads) running that don't have an Ad Unit?

How would I go about troubleshooting that?

It's all on the same site/domain so hopefully it won't be too hard to track down.

4
  • Are you using AutoAds? They might not have ad unit attributed. Feb 18 at 2:11
  • Yes, confirmed that Auto Ads are "ON"
    – GWR
    Feb 18 at 2:19
  • Check "Ad Behavior" report. You should see both Auto Ads and regular ads there. Ads inserted by AutoAds don't have ad units: they are inserted automatically so you can't pass ad unit id for them. Feb 19 at 4:52
  • @MikitaBelahlazau - that was exactly it. Auto Ads. Feel free to post your suggestions as an answer, and I'll accept it.
    – GWR
    Mar 2 at 21:26
2

It's possibly caused by Auto Ads. Check "Ad Behavior" report. You should see both Auto Ads and regular ads there. Ads inserted by AutoAds don't have ad units: they are inserted automatically so you can't pass ad unit id for them

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.