Take the 2-minute tour ×
Webmasters Stack Exchange is a question and answer site for pro webmasters. It's 100% free, no registration required.

Last week I had over 900 links to my site from 113 domains. At the start of the week Webmaster showed this fall to 30 links and then today 21 links from 11 domains.

I know that Webmaster Tools are incorrect here - in Google Analytics I can see hundreds of referrers and I can Google search for my websites name and find many many links.

I ahve all 4 versions of my site on Webmaster Tools www.example.com, example.com, https://example.com and https://www.example.com. When someone visits the site redirects all point to https://example.com.

I'm aware that this was a bug previously on Webmaster Tools. Is anyone else experiencing this and what should I do?

share|improve this question

closed as too localized by Stephen Ostermiller Jun 18 '13 at 18:24

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

    
Have you checked to see how many of those 900 still exist? I suspect you've dropped a few site wide links. Blogrolls have a habit of doing that. let me know. –  bybe Jun 18 '13 at 16:18
    
Since this is about a bug that will be fixed soon, closing as "too localized" because it is about an event that will not be relevant long. –  Stephen Ostermiller Jun 18 '13 at 18:25
    
@StephenOstermiller OK but it seems that, from looking at the links provided in the answer, this bug on Google Webmaster happens often. Might be worth leaving up for any future bugs on Googles part –  Doug Firr Jun 18 '13 at 18:36
    
Closed does not mean that this question will be deleted. –  Stephen Ostermiller Jun 18 '13 at 18:42
add comment

1 Answer 1

up vote 1 down vote accepted

Google changed something on their end such that webmaster tools is not reporting as many backlinks. There are several people reporting this phenomenon in this thread on webmaster world

Edit: Google is now reporting that this is a bug:

Some Webmaster Tools users have reported missing data in the “Links to your site” section. We are aware of this issue and are looking into it; you do not need to take any action. We hope to have the normal data shown again in the near future. The data shown there is informational and does not affect your site’s crawling, indexing or ranking.

share|improve this answer
add comment

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.