Take the 2-minute tour ×
Webmasters Stack Exchange is a question and answer site for pro webmasters. It's 100% free, no registration required.

I use Google site search in a IFrame for my sites search engine. When I search for something in Chrome/FireFox "Flight" I get the results page. When I do the same search in IE8 I get 404 error.

Site: www.everydayfiction.com Search box is on the right hand side in the sidebar.

The strange thing is that in IE8 when I do the search I get the following URL:

http://www.everydayfiction.com/search/?cx=007529419963335588653%3Axv8pw52zy20&cof=FORID%3A9&ie=UTF-8&q=Flight

But when I do the same search in Chrome/Firefox I get this URL:

http://www.everydayfiction.com/search/?cx=007529419963335588653:xv8pw52zy20&cof=FORID:9&ie=UTF-8&q=Flight&sa=Search&siteurl=www.everydayfiction.com/search/%3Fcx%3D007529419963335588653%253Axv8pw52zy20%26cof%3DFORID%253A9%26ie%3DUTF-8%26q%3Dfight%26sa%3DSearch 

What is going on? How do I resolve this? Suggestion? comments?

share|improve this question

2 Answers 2

Your search works OK for me in Chrome, Firefox AND IE8 - I get the same results in all browsers - no 404. I get the short URL in the address bar in all browsers, of the form:

http://www.everydayfiction.com/search/?  
cx=007529419963335588653%3Axv8pw52zy20&cof=FORID%3A9&ie=UTF-8&q=Flight

If I view the frame source in Chrome then I get a long URL similar to the long URL you have posted but rurl= instead of siteurl=

My initial thought was that may be you have third party cookies disabled in IE8 (although TBH I'm not sure why that would produce a 404!?), but I have third party cookies disabled in Chrome and it still works OK.

share|improve this answer

Looks like you have a mod_rewrite or script-based directive which is forcing the 404 error - the error itself is generated at the webserver level, not by any client-side code (i.e. Google SiteSearch).

share|improve this answer
    
I couldn't reproduce the 404? –  w3d Nov 1 '10 at 22:44
1  
I've been able to reproduce the issue - notably, IE script debugging shows Access is denied. jquery.js?ver=1.4.2, line 127 character 287 when the main page loads, which I believe may be the reason there are missing GET variables (though the 404 could be related to a variety of other conditions server-side). I'm testing with IE 8.0.6001.18702 when I observe the aforementioned behavior. –  danlefree Nov 2 '10 at 2:27

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.