Take the 2-minute tour ×
Webmasters Stack Exchange is a question and answer site for pro webmasters. It's 100% free, no registration required.

My employer, a University, regularly hosts conferences and other events. While websites for these sites are hosted on our domain, they frequently request customized .com urls. We then forward these domains to the specific site.

Recently, we discovered a problem, where a page will not load if the following conditions are met(using a current example):

  • website is created on our CMS for a conference http://continue.weber.edu/nulc
  • a domain is created http://www.nulc2012.com and forwarded to http://continue.weber.edu/nulc
  • The user enters www.nulc2012.com into their address bar using IE7 or IE8
  • The user has *.weber.edu listed as a "trusted site" in IE security settings (the case for nearly all on-campus computers)

When this happens, their browser will correctly transfer to the page http://continue.weber.edu/nulc/index.php, however the page is blank, returning only:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META content="text/html; charset=windows-1252" http-equiv=Content-Type></HEAD>
<BODY></BODY></HTML>

Is there any know solution to this problem? Or am I missing something completely?

Note: Tested websites do load correctly in Chrome, Firefox, and Safari

share|improve this question
    
What kind of redirect is being used? –  Pekka 웃 Oct 6 '11 at 18:16
    
Hmm. No-repro for Internet Explorer 8 64-Bit German (I don't think the language matters here though). Odd. Have you tried this outside campus, from an ISP that has nothing to do with your Uni? Just to exclude the possibility of proxy problems and such –  Pekka 웃 Oct 6 '11 at 18:21
    
Just to confirm, if you remove *.weber.edu from trusted sites, does it work? –  Toby Nov 28 '11 at 23:53

1 Answer 1

Your friend in this kind of situation is cURL.

A really really quick tutorial... Use curl's view headers only option (-I) to see what headers the server returns on your published domain:

curl -I http://www.nulc2012.com/

I got this response, which says that a Permanent Redirect 301 is being sent to the browser, along with the target URL:

HTTP/1.1 301 Moved Permanently
Date: Sat, 31 Dec 2011 15:13:04 GMT
Server: Apache/2.0.48 (Unix) PHP/4.3.6
X-Powered-By: PHP/4.3.6
Location: http://continue.weber.edu/nulc/index.php
Connection: close
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1

So then copy the target URL and do the same:

curl -I http://continue.weber.edu/nulc/index.php

Which gives me the server response for the target URL:

HTTP/1.1 200 OK
Content-Length: 0
Content-Type: text/html; charset=UTF-8
Server: Microsoft-IIS/7.5
X-Powered-By: PHP/5.3.6
X-Pingback: http://continue.weber.edu/nulc/xmlrpc.php
X-Powered-By: ASP.NET
Date: Sat, 31 Dec 2011 17:52:19 GMT

I see that you got it working! I bet it was a PHP error that was causing the "empty" response.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.